Cake met geitenkaas, walnoten en rozijnen

Nu de noten van de bomen waaien lijkt het me hét uitgelezen moment om deze hartige cake van Sophie Dudemaine eens in the spotlight te zetten.
Hartige cakes kan je koud of warm eten, voor bij het aperitief is 1 cake (ik gebruik een vorm van 26 cm) genoeg voor 8 personen. Als voorgerecht of met een salade erbij als hoofdgerecht heb je er genoeg mee voor 6 personen.

nodig:
200 gr geitenkaas, van een rol
50 gr walnoten
50 gr rozijnen
snufje zout
snufje peper
3 eieren
150 gr bloem
1/3 zakje instantgistpoeder
1 dl zonnebloemolie
125 cl volle melk (even verwarmen)
100 gr geraspte gruyère

Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Laat de rozijnen wellen in lauw water.
Snijd de geitenkaas in stukjes, hak de walnoten niet te fijn en meng ze door de kaas.
Klop in een kom de eieren, bloem, gist, zout en peper met een garde door elkaar. Voeg al kloppend geleidelijk de zonnebloemolie en de verwarmde melk toe. Spatel eerst de gruyère en dan het kaas-walnotenmengsel en de uitgelekte rozijnen door het beslag.
Schep het beslag in een niet-ingevette vorm en bak de cake in de oven in ongeveer 45 minuten gaar.

Laat deze cake lang genoeg afkoelen vooraleer je hem uit de vorm haalt, anders zakt hij in elkaar.

Bron: De cakes van Sophie, Sophie Dudemaine

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Cake met geitenkaas, walnoten en rozijnen”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs