Citroensorbet

Helemaal chic is het als je aan de feesttafel tussen de gangen door een klein sorbetje presenteert. “Goed voor de spijsvertering” en heerlijk fris. Je kan zelf gemakkelijk sorbet maken, het enige waar je rekening mee moet houden is dat je een hele namiddag thuis moet zijn, want je moet de bereiding geregeld omroeren om kristallisatie tegen te gaan. Strikt genomen wordt sorbet in de ijsmachine gemaakt en noemen we deze met de hand gemaakte versie “granité”.

Hier het recept voor citroensorbet, makkelijk te “upgraden” naar een heuse champagnesorbet.
Als je je sorbet enkele dagen op voorhand maakt, is het aan te raden hem wat te laten chambreren en nog eens op te kloppen alvorens op te dienen. Sorbets moeten overigens altijd juist voor het opdienen nog eens opgeklopt worden.

nodig:

Bakje dat in de diepvries kan
250 ml water
200 gr suiker
1 eiwit
250 ml citroen- of limoensap (voor champagnesorbet: 300 ml champagne en sap van 1 citroen)
evt druiven als versiering

maak een suikersiroop door het water met de suiker aan de kook te brengen en even te laten doorkoken. Laat afkoelen.
Voeg er het sap aan toe. Giet dit in een diepvriesdoos zonder deksel. Plaats in de diepvriezer en roer af en toe om. Als je merkt dat je mengsel half vloeibaar begint te worden, roer je er het stijfgeklopte eiwit onder en plaatst het terug in de vriezer.
Klop nu om de 20 minuten de sorbet om. Hij heeft 3 à 4 uur nodig om te bevriezen.

Zet kleine glazen of coupes in de koelkast zodat ze goed koud worden.
Vul de glazen vlak voor het opdienen, en versier met een druif.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

2 reacties op “Citroensorbet”


  1. 1 Louie's Sweet Kitchen 26 december 2011 at 14:12

    Ziet er lekker uit, ga ik binnenkort zeker eens uitproberen ! 🙂

    Groetjes
    http://louiessweetkitchen.blogspot.com/


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs