Maïskoekjes met tomatensalsa

Vmaiskoekjeserrassend fris, deze maïskoekjes. Ik at ze voor het eerst tijdens een resto jardin bij Annick en vroeg haar meteen het recept.
Je eet ze als hapje, als picknickgerecht of side order bij vb soep of een slaatje. Met een tomaten salsa of ander sausje erbij zijn ze nog lekkerder.

Maïskoekjes
voor 30 à 35 stuks:

300 g mais pureren met 1,25 dl melk, 90 g maismeel, 90 g bloem, zout & peper, 125 g gesmolten boter, 2 grote eieren en 2 eierdooiers; mix tot de mais nog zichtbaar is in het mengsel.
Doe 2 eetlepels van dit beslag in een pan met hete olie, bak aan beide kanten (ongeveer 2 min.)
Serveer met tomatensalsa, bij soep, salades, bonenschotels, …

Tomatensalsa maak je met:
1 tomaat, 1 kleine chili, 2 eetlepels limoen- of citroensap, 4 eetlepels rijst-wijnazijn, 1 klein rood uitje, 1 teentje look, 2 eetlepels koriander en 6 eetlepels olijfolie.

 

foto: Corn Cakes @ GOURMANDIA

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Maïskoekjes met tomatensalsa”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs