Een eenvoudige klassieker op etentjes is deze niet te versmaden witloofsoep. De verse grijze garnaaltjes erbij maken hem superfeestelijk!
Tip: gebruik voor dit recept een goede bouillon, daarmee staat of valt deze soep.
nodig:
250 gr grijze garnelen: gekookt
6 witloofstronken, in stukken gesneden
een theelepel venkelzaadjes, geplet
1 liter kippenbouillon
1 scheut Pernod
room of volle melk
verse peterselie, gehakt
peper en zout
bakboter
Bak de witloof aan en doe er de geplette venkelzaadjes bij. Blus met de kippenbouillon en laat 15 minuten koken.
Mix de soep en giet er een scheut Pernod bij. Voeg de garnalen toe. Afwerken met room of melk en versgesneden peterselie.
Win een diner voor twee in een sterrenrestaurant!
Deze zomer staat het Nederlands Visbureau weer helemaal in het teken van een nieuwe, superleuke kookwedstrijd met de grijze garnaal! Van 1 juli tot 31 augustus dagen we je uit een creatief recept te bedenken met als thema ‘internationaal met de grijze garnaal’. Tijd zat dus om ook op je vakantiebestemming een vleugje inspiratie op te doen!
Op het prijzenmenu: een “diner voor twee” in één van de 12 toprestaurants, waarde: van 140 tot 520 euro! Laat deze unieke kans niet liggen en rep je naar http://www.grijzegarnaal.be, want daar vind je alles wat je weten moet!
Ik kijk alvast uit naar jouw inzending!
Groetjes
Luigi
http://www.grijzegarnaal.be
http://blog.grijzegarnaal.be
http://wedstrijd.grijzegarnaal.be
Beste Luigi,
Mag ik mijn witloofsoep met Pernod en grijze garnalen hiervoor inzenden?
Hij staat hier: http://onskookblog.wordpress.com/2010/06/09/witloofsoep-met-pernod/
Maar dat wist ja al 😉
Kathleen