Tagliatelli met prei en spekjes

Alweer zo’n snelklaar pastagerecht dat het beste smaakt met groene tagliatelli en wat versgeraspte parmezaan erop. Aka: tagliatelle verde amatriciana.

 

 

 

nodig:
150 gr gerookte spekblokjes
olijfolie
3 preiwitten, in halve schijfjes van 0,5 cm
1 teentje look, fijngehakt
1 blik blokjes gepelde tomaten
20 cl room
Italiaanse kruidenmix
sambal oeloek
groene tagliatelli
peper en zout

Bak de spekjes in een eetlepel olie knapperig half-hard. Doe er de preiringen bij en de look. Laat 2 minuten sudderen.
Doe er de gepelde tomaten bij en kruid met sambal oeloek, Italiaanse kruidenmix en peper en zout (best niet te veel zout want je spek is al zout). Giet de room erbij en laat alles nog een 5-tal minuten op een zacht vuur sudderen.

Opdienen met groene tagliatelli en met geraspte parmezaanse kaas.

Foto:  Green Tagliatelle Amatriciana by Janmi_

Print Friendly, PDF & Email

1 reactie op “Tagliatelli met prei en spekjes”


  1. 1 Foodie 21 september 2010 at 11:26

    Leuk herfstig gerecht. En omdat het zo snel te bereiden is, komt het deze week op mijn kookplanning.

    Foodie


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking