Vandaag trakteerde Isabelle op het werk met deze crumble. Op verzoek van iedereen zet ik ‘m meteen op ons kookblog.
nodig:
600 gr fruit (appel of mengeling appel/rode vruchten (mag een zak uit de diepvries zijn))
200 gr boter
300 gr bloem
150 gr kristalsuiker
Kneed de boter, de suiker en de bloem met je vingertoppen tot je een korrelig deeg hebt. Schik het fruit rauw in stukjes in een ingeboterde ovenschotel. Als het fruit heel zuur is kan je er wat suiker op strooien, maar vind ik niet echt nodig.
Strooi het kruimeldeeg over de vruchten en bak 20 min in een oven op 180 gr.
Lekker met geklopte room (al dan niet met suiker) of een bolletje vanilleijs/kaneelijs.
Hoi, ik heb de crumble net gemaakt met appel en frambozen. Het was mijn eerste keer “crumblen” en ’t resultaat is écht heerlijk.
Alleen moest die bij mij een pak langer in de oven dan de aangegeven 20 minuten. Ik had de oven nochtans goed voorverwarmd. Maar hoe dan ook, door het iets langer wachten heeft het dubbel en dik gesmaakt.
Bedankt voor het heerlijke recept!