Galette met pompoen, schapenkaas en salie

Verras je vegetarische vrienden en ook de andere met deze indrukwekkende pompoengalette, een soort groentetaart dus.
Voeg niet te veel zout toe, de fetakaas is al zout op zich. Serveer deze taart met een groene salade.

nodig voor 4 à 6 personen:

galette
:

30 g havermout
100 g volkoren tarwebloem
3 eetlepels sesamzaad
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
0,50 dl water
0,50 dl olijfolie

Meng bovenstaande ingrediënten tot een soepel deeg en laat het 15 minuten ingepakt in de ijskast liggen. Rol het daarna met wat extra bloem uit tot een grote lap. Leg die op een ingevette en bebloemde ovenplaat.

vulling:
500 g pompoen, geschild en ontpit
grof zeezout (klein snufje)
olijfolie
100 g feta
6 blaadjes salie
2 rode uien, in kwartjes
peper

Doe de pompoen met de ui, zeezout en olijfolie in een ovenschaal. Hussel alles door elkaar en zet ze 20 minuten in de oven op 190°c, tot de pompoen zacht is. Laat even afkoelen en voeg dan de feta en de salie toe.
Leg de vulling in het midden van je deeg. Laat een rand van ongeveer 3 cm en vouw er  het deeg overheen. Het mag er wat “rustiek” uitzien :-).
Zet de taart 30 à 40 minuten in de oven op 190°c, tot het deeg knapperig is en bruin ziet.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Galette met pompoen, schapenkaas en salie”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking