Onlangs een heerlijk en super simpel Duits ovengerecht gegeten met kip, appel en banaan, en nog vanalles. Het zou stom zijn als ik dit niet met jullie deel, het gerecht verdient gerust een plaats op het kerst- of Nieuwjaarsmenu.
Zie hier het recept:
Wat heb je nodig (voor 2 personen)
- 2 kalkoen filets of kippenfilets
- 2 bananen
- 2 appels
- 6 eetlepels ketchup
- potje slagroom (200 gram) – of roomalternatief voor de ‘lighties’
- 200 – 300 gram geraspte kaas
- kerrie poeder: ik zou zeggen 2 eetlepels, een beetje zelf aan te voelen
- braadboter, zout en peper
- rijst
Snij het vlees in stukken en laat zacht gaar braden. Voeg hierbij wat zout en evt. peper toe. Snij ondertussen de bananen in schijfjes en de appels in stukken. Meng de ketchup, room en kerrie door elkaar. Doe het vlees, de banaan en appels in een ovenschaal. Overgiet vervolgens met het ketchup-mengsel. Bestrooi dit alles met de geraspte kaas. Zet de schaal 20 minuten in een (zo goed als) voorverwarmde oven op 220 °C.
Ziezo, en ik zou het bedienen met rijst.
0 reacties op “‘Ofengericht’ met kip, appel en banaan”