Varkenshaasje met sinaas-tomaat-mosterdsaus

Dit gerecht slaagt erin een varkenshaasje 100% tot z’n recht te laten komen. Dankzij de pittige saus die ik erbij serveer volgens een recept van mijn tante Hélène is deze bereiding telkens weer een feest.
Serveren met verse prinsessenboontjes. Kroketjes erbij en iedereen blij!

nodig:
1 varkenshaasje
1 dikke ui
2 teentjes look
blik tomatenblokjes
2 el mosterd
room (eventueel)
sap van een halve sinaasappel
cayennepeper
verse peterselie
olijfolie
prinsesbonen
kroketten

De saus: snij de ui in zo fijn mogelijke ringen. Hak de knoflookteentjes fijn. Laat ui en look fruiten in olijfolie. Leg een kleine portie hiervan opzij: dit kan je namelijk straks gebruiken bij je prinsenboontjes.
Doe de tomatenblokjes bij de ui en de look. Doe er vervolgens de mosterd bij en het sinaassap. Kwistig kruiden met cayennepeper. Je kan deze saus afwerken met een scheutje room, maar het hoeft niet echt.
Doe er vlak voor het serveren nog wat verse peterselie op.

Laat de prinsessenboontjes schrikken in kokend water, giet ze af en bak ze nog even op met wat olijfolie en de opzij gezette ui en look.

Braad het varkenshaasje aan in olijfolie met een klontje boter in (hoeft niet per sé is vooral tegen het spatten). Bak het rosé. Je kan het eventueel nog wat laten braden in een voorverwarmde oven op 200°C.

Snijd het varkenshaasje in blokjes van anderhalve cm breed. Schik dit op een schotel en giet er de saus naast.


Voilà!

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Varkenshaasje met sinaas-tomaat-mosterdsaus”



  1. smaakt naar meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking