Schelpjespasta met koude tomaten en rucola saus

Net weer een schitterende kookworkshop achter de rug: PASTA basta bij De 14 smaken van de Midi. Didier leerde er ons 6 eenvoudige pastabereidingen. Deze hier is heel lekker als bijgerecht bij een BBQ. Laat de groenten-kruidenmengeling een uurtje trekken in de koelkast voordat je de pasta erbij doet, dat maakt de smaak nog intenser.

nodig:
schelpjespasta
1/2 kg vaste tomaten
1 bosje rucola sla
6 tal blaadjes verse basilicum
1 teentje look
1 koffielepel witte balsamicoazijn
suiker
pezo
Grana Padano

Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in brunoise. Hak de rucola. Hak de look fijn.
Meng alles en kruid goed door met peper en zout (zie foto: Liesbeth toont hoe het moet, weliswaar bij een ander gerecht waarvan de beschrijving later volgt :-)) Laat 1 uur in de koelkast marineren.

Kook de (liefst verse) pasta zoals aangegeven, schrikken met koud water tegen het kleven. Verdeel het koude mengsel over de pasta en werk af met Grana Padano.

Als dat niet simpel is!

Print Friendly, PDF & Email

1 reactie op “Schelpjespasta met koude tomaten en rucola saus”



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking