Red Snapper van de BBQ met Marokkaanse salade

Dit gerechtje smaakt erg goed op een warme dag. Het slaatje is fris en de vis heerlijk licht. Ik serveer het met tabouleh, maar een aardappelsalade of gepofte aardappelen passen er ook perfect bij. Marineer de vis 4 uur in de koelkast, maar neem ze 1 uur voor het grillen uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.

 

nodig:
4 red snappers of andere stevige witte vis

kruiden-citroen-knoflookmarinade:
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
4 laurierblaadjes
2 grote teentjes knoflook, grof gehakt
zeste van 1 onbespoten citroen
1 theelepel zwarte peperkorrels, gekneusd
200 ml olijfolie van eerste persing

Ris de blaadjes van de rozemarijn- en tijmtakjes en doe ze in een vijzel. Voeg de laurierblaadjes, de teentjes knoflook en de citroenschil toe en maak met de stamper de aroma’s los. Doe dit alles in een kom, voeg de gekneusde peperkorrels en de olijfolie toe.

Maak met een scherp mes een aantal insnijdingen in de flanken van de vissen. Leg ze in een ondiepe schaal en voeg de marinade toe. Marineer ze 4 uur in de koelkast en neem 1 uur voor het grillen uit de koelkast.
Warm de BBQ en grilleer de vissen boven hete kolen 4 à 5 minuten per zijde. Laat ze even rusten en dien op met de Marokkaanse salade.

Marokkaanse salade:

nodig:
3 vleestomaten: ontveld en ontpit
een halve komkommer, geschild en ontpit
1 rode paprika
een halve rode ui, gesnipperd
3 el olijfolie
1 el natuurazijn
een halve tl komijnpoeder
een halve tl milde paprikapoeder
een handje gehakte bladpeterselie en korianderblad
citroensap
peper en zout

Grill de paprika tot hij zwartgeblakerd is op de hoogste grillstand boven in de oven (of op de BBQ) en laat afkoelen in een plastic zak of onder een vochtige handdoek. Pel het vel en verwijder de zaadjes. Snij tomaten, komkommer en paprika in blokjes en vermeng met de rode ui, peterselie en koriander in een kom.

Maak een dressing van olie, azijn, komijnpoeder en mild paprikapoeder, peper en zout. Meng de dressing door de salade en besprenkel met citroensap.

Visrecept: haalde ik uit ‘BBQ, de lekkerste recepten op en bij de Barbecue’ van Louise Pickford.
Het recept voor de Marokkaanse salade komt uit Le Magazine van Laplace.nl, gratis mee te nemen bij Laplace.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Red Snapper van de BBQ met Marokkaanse salade”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking