Aardappelsalade

Niet zomaar een aardappelsalade! Er zitten stukjes groene paprika en bleekselderij in, dat maakt hem net iets anders dan de andere aardappelsalades. Er zou ook selderijzaad bij moeten, maar dat vond ik nog nergens. De aardappelen niet té gaar koken, anders krijg je een papperige brij.

nodig:
800 gr stevige aardappelen
1 kleine ui, gesnipperd
3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 kleine groene paprika, in kleine stukjes
1 volle hand platte peterselie, fijngehakt

voor de dressing:
180 gr mayonaise
2 el citroensap
125 ml zure room
een tl selderiezaad
zout en zwarte peper

Snijd de aardappelen in eenhapsformaat. Kook ze 5 minuten in water of tot ze net gaar zijn. Giet af, schep in een kom en laat volledig afkoelen. Meng ui, selderij, paprika en peterselie en voeg dit bij de afgekoelde aardappelstukjes.

Meng voor de dressing mayonaise, citroensap, zure room en selderiezaad. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Giet de dressing over de salade en schep voorzichtig om, zonder de stukken aardappel te breken.

Een recept uit ‘Specerijen’ van Jane Lawson.

Print Friendly, PDF & Email

3 reacties op “Aardappelsalade”


  1. 1 monque 12 januari 2012 at 11:06

    selderijzout gebruiken(overal verkrijgbaar) is mengsel van zout en selderzaad en word meestal gebruikt om soep bij te kruiden.


  1. 1 Victoriabaars van de BBQ met Marokkaanse salade « ons kookblog Trackback on 5 juni 2011 at 20:50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking