Frittata bolognaise

Een frittata is een soort pasta-omelet, te serveren als een alternatieve pizza. Snel klaar. Je kan het ook maken met de overschot van je bolognaisesaus.
Strangely delicious!

Nodig: spaghetti (75-100g/persoon), 1 ei per 100g spaghetti, gemalen kaas (emmentaler, gruyère, parmezaan, gratinkaas), gekruid paneermeel (niet te veel, geeft een krokanter korstje), boter of vloeibare boter, bolognaisesaus.

 

Bereiding
1. Kook de spaghetti al dente.
2. Meng de eieren, de kaas en het paneermeel in een grote kom. Voeg hier ook de gare spaghetti aan toe. Zorg ervoor dat de spaghetti goed bedekt zit onder het mengsel.
3. Smelt de boter in een grote pan. Doe het spaghetti-eiermengsel in de pan en druk een beetje aan. Bakken op een laag vuurtje met het deksel erop.
4. Als de bodem goudgeel gebakken is, het mengsel omdraaien met behulp van het deksel. Ook deze zijde zachtjes bakken tot ook hier de eieren gestold zijn en de kaas gesmolten is.
5. Verwarm ondertussen vooraf klaargemaakte bolognaisesaus (of gewone tomatensaus) al op.
6. Doe een dunne laag van de saus bovenop de frittata en werk af met nog wat gemalen kaas. Deksel terug op de pan tot de kaas gesmolten is.
7. Frittata op een bord schuiven, in stukjes snijden met een pizzasnijder en serveren met behulp van een taartschep.

Foto: Gluten-Free Goddess

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Frittata bolognaise”



  1. smaakt naar meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking