Visrolletjes met gebakken schorseneren en knolseldersabayon

Geef toe: klinkt toch wel sjiek hé! En het was ook erg lekker.
Beetje werk, maar allemaal makkelijk op voorhand klaar te maken dus zeker een kandidaat feestdinerreceptje.
Met dank aan Foodloverscompanie!

nodig voor 4 personen:

de visrolletjes
700 gr witte visfilet
2 eiwitten (hou de dooiers bij, voor de sabayon)
2 dl room
2 stukken prei
6 gekookte lasagnevellen (koop van die zachte verse, dan hoef je niet liggen voorkoken, is weer heel wat gedoe uitgespaard)
300 g gerookte zalm
plastiekfolie voor de microgolfoven

Maal de vis fijn met de mixer samen met de eiwitten en de room, kruid met peper en zout.
Snijd de prei in stukken op de breedte van de lasagnevellen. Maak 12 blaadjes van de prei los en spoel ze schoon. Blancheer ze enkele minuten, laat ze schrikken en vervolgens goed uitlekken.
Leg de lasagnevellen open, leg er telkens twee preiblaadjes op. Leg hierop een laagje gerookte zalm. Verdeel dan de vismix over de lasagnevellen en rol ze op.
Rol ze tot een pakketje met de folie en sluit de zijkantje van het rolletje. Leg de 6 rolletjes tot verder gebruik in de koelkast.
Snijd de folie net voor gebruik in stukken met een scherp mes, leg de rolletjes in een microgolfovenvaste schaal en dek deze weer af met microgolffolie. Een 10-tal minuutjes laten stomen zo.

de schorseneren
1 kg schorseneren
azijn
zout
olijfolie
Maak de schorseneren schoon, schil ze en snijd ze in stukken. Kook ze onmiddellijk beetgaar in water met een scheut azijn en zout. Dep de schorseneren droog.
Bak ze in olijfolie en kruid met peper en zout.

knolseldersabayon
100 g knolselder, geschild en in blokjes versneden
olijfolie
1,5 dl kippenbouillon
4 eierdooiers (je had er al twee van de visrolletjes, remember, daar moeten er dus nog 2 bij)
1,5 dl witte wijn (best wat zoetige of Marsala)
Fruit de knolselder aan in olijfolie tot hij zacht is en kruid met peper en zout.
Mix de knolselder fijn met een staafmixer en voeg de bouillon toe.
Klop de eierdooiers met de witte wijn tot een schuimig mengsel. Klop het geheel in bain marie verder tot de sabayon gebonden is.
Roer tenslotte de knolselderpuree zacht doorheen de sabayon en serveer onmiddelijk.

De echte uitslovers kunnen nog afwerken met kort op 180°c gefrituurde en op keukenpapier uitgelekte peterselie 🙂

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Visrolletjes met gebakken schorseneren en knolseldersabayon”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking