Een frisse taboulé die erg lekker smaakt bij een tajine van kip of als extra side order bij de bbq. Een supergeslaagd receptje van Foodloverscompanie.
Het was wel even zoeken naar de granaatappelsiroop, maar de zoektocht loont zeker de moeite want hij smaakt er perfect bij.
nodig:
300 g couscous OF bulgur (= gebroken tarwe; te koop in Turkse winkels of natuurwinkels)
bouillon
dressing:
8 eetlepels olijfolie
4 eetlepels granaatappelsiroop
mespuntje chilipoeder
afwerking:
verse munt
fijngesnipperd peterselie
fijngehakt granaatappelpitjes
3 sinaasappels, de partjes zonder de witte velletjes losgesneden (peler à vif)
-> Overgiet de couscous met 2 x zoveel kokende bouillon en laat hem 5 minuten rusten. Maak de couscous los met een vork of met je vingers en meng er de dressing onder (best met je vingers):
Meng dan munt, peterselie, granaatappelpitjes en sinaasappelpartjes onder de couscous, samen met het vrijgekomen sinaasappelsap, en laat een half uurtje rusten.
That’s it!
Granaatappelsiroop koop je bij de Marokkaanse winkel. Ook heel lekker is een slaatje van veldsla, appel, geroosterde pijnboompitjes en granaatappelsiroop…