Ik vond deze op Xquis en probeerde hem meteen uit. Het was een echt succes! Je kan ze als aperitiefhapje gebruiken, maar met een slaatje bij ook als hoofgerecht. Heerlijk met een spicy sausje erbij.
Snijd de witvisfilet in kleine blokjes, doe deze samen met de kerriepasta en het ei in een keukenmachine en draai tot alles gemengd is.
Doe dit mengsel in een kom en vermeng het met de vissaus, maïzena, suiker, fijngesneden muntblaadjes, fijngesneden boontjes en de fijngesneden koriander.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Vorm van het mengsel met natte handen koekjes van 5cm doorsnee en 5 millimeter dikte.
Verhit olie in een pan en bak hierin de viskoekjes in ca. 5 minuten gaar.
Laat de koekjes uitlekken op een keukenpapiertje.
Ik heb het gisteren uitgeprobeerd en het is echt superlekker! Ik ga ze presenteren als aperitiefhapje tijdens het kerstdiner.
Vanwege de inhoud van de voorraadkast heb ik een paar (kleine) dingen veranderd: de visfilet kwam uit de diepvries en was pollack, ik heb er ook nog een 10 tal scampi uit de diepvries bijgedaan. De kerriepasta was groen want die had ik nog en in plaats van maizena heb ik bloem gebruikt. De boontjes heb ik weggelaten en bijkruiden met peper en zout bleek niet nodig. Het maken van de balletjes was behoorlijk plakkerig en ik was even bang dat ik ze niet gedraaid zou krijgen in de pan, maar dat viel allemaal goed mee.
Dank je voor dit succesrecept!