Soep van de koets van Assepoester

pompoensoep Onze kids vielen bijna van hun stoelen toen ik hen gisteren zei dat we soep aten van de koets van Assepoester, ofte pompoensoep. Die maakte ik deze keer met een kwart biopompoen van Delhaize, twee preistengels, twee uien, twee wortels, drie blokjes kippenbouillon en een klein blokje (grootte van een teentje knoflook) geraspte verse gember. Gaar koken, mixen, achteraf nog een scheutje room erbij en ready to serve.

Maar dat wilde ik allemaal niet zeggen, een leuk anders dan anders dingetje om met pompoen te doen is er kleine partjes van maken, ze kruiden met peper en zout (pezo), er een klontje boter op doen, verpakken en papillotte en dan 35 minuten in de oven (180 graden). Dan is de pompoen boterzacht en heb je een lekker ‘groentepakketje’ dat iedereen graag uitpakt.

Nog een ecologische tip die ik de laatste tijd altijd toepas. Je moet je oven helemaal niet voorverwarmen. Ik doe dit nu al een paar weken niet meer, en ik heb nog nooit iets gehad dat niet gaar was.

Print Friendly, PDF & Email

1 reactie op “Soep van de koets van Assepoester”


  1. 1 lekkerbekje 15 oktober 2008 at 18:21

    Met dat voorverwarmen ben ik ook al lang gestopt, bij de gebruiksaanwijzing van mijn oven stond het letterlijk dat het niet nodig is. Nog een tip om pompoen te verwerken: de schil is vaak hard en moeilijk te snijden. Je kan hem in zijn geheel met een paar gaatjes erin geprikt eerst 30 tot 45 minuten in de oven zetten. Daarna schilt het allemaal heel gemakkelijk en is de verdere bereidingstijd flink in te korten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
soort gerecht

what’s cooking