Mosselen met venkel en pastis

Venkelsmaken gaan altijd goed bij lekkers uit de zee. Bij dit recept blus je de groenten ook nog eens met pastis: de perfecte match! 

nodig:

4 kg mosselen
1 venkelknol, in stukjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes look, gesnipperd
1 klontje boter
2 el pastis
200 ml room
1 el fijngesnipperde dragon
2 eierdooiers
1 uitgeperste citroen
1 el fijngehakte bieslook
1 el fijngehakte peterselie
versgemalen zwarte peper

Fruit de ui en venkel in de boter en blus met pastis. Strooi de look erover. Doe de mosselen erbij, zet het deksel op de pan en zet op het vuur tot alle mosselen open zijn. Niet schudden: je moet de mosselen makkelijk weer uit de pan kunnen scheppen, los van de groeten en de vrijgekomen  jus.

Schep de mosselen uit de pan en houd ze warm. Laat het kookvocht met de groenten tot twee derde inkoken. Doe er de room bij en laat even doorkoken.

Roer er van het vuur af de dragon en de eierdooiers door. Breng op smaak met peper en citroensap.

Doe er de mosselen weer bij en schud op om de saus met de mosselen te mengen. Bestrooi met peterselie en bieslook.

Gevonden op Njam.tv en een klein beetje aangepast.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Mosselen met venkel en pastis”



  1. smaakt naar meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking