Scampi’s kunnen echt de zomer op je bord toveren. Net wat ik nodig had. Deze pastavariant kan uiteraard ook in de capellini of tagliatelle versie.
nodig:
24 scampi’s, gepeld
500 g linguine
1/2 venkelknol
24 kerstomaten
1 rood pepertje
2 tenen knoflook
verse bladpeterselie
verse dille
1 citroen, in partjes
geraspte schil van 1 onbehandelde citroen
4 el olijfolie
grof zeezout
versgemalen peper
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de venkel in kleine blokjes. Hak het pepertje fijn (verwijder de zaadjes).
Verwarm de olie in een pan. Pers er de knoflook in. Doe het pepertje en de venkel erbij en fruit kort aan. Voeg de scampi’s toe en bak ze kort aan beide kanten.
Doe de kerstomaatjes erbij en laat even meebakken.
Bestrooi met de gehakte verse kruiden naar smaak. Roer er de geraspte citroenschil door en breng op smaak met peper en zout.
Meng de scampi’s met de pasta en serveer met een partje citroen erbij.
0 reacties op “Linguine met scampi’s en venkel”