In nog geen half uurtje maakte ik deze frisse pasta klaar. Ik gebruikte een bussel groene asperges en een pakje met de kleine variant ervan. De grote sneed ik in stukken van 2 cm, de kleine liet ik heel.
nodig (4 p.):
500 gr groene asperges
500 gr linguine
1 rode ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
olijfolie
100 ml room
muskaatnoot
12 gepelde scampi’s
peterselie
peper
zout
Snij de asperges in stukken van 2 cm. Kook de pasta: ja, nu al want je hebt zo meteen het kookvocht al nodig.
Fruit de asperges met wat olijfolie in een steelpan of wok samen met de ui en de look gedurende 5 minuten op een zacht vuur.
Voeg een soeplepel kookwater van de pasta toe, dek af en laat 10 min. op een zacht vuur sudderen.
Doe de room erbij en laat 5 min. op een matig vuur indikken. Breng op smaak met zout, peper en muskaatnoot.
Voeg de beetgare linguine toe en roer voldoende lang.
Bak de scampi’s snel even aan in wat olijfolie (1 min. langs elke kant is oké). Kruiden met peper en zout.
Scampi’s in de pan bij de rest, versieren met peterselie en klaar!
was een lekker recept, ik heb wel de scampi’s afzonderlijk aangebakken in de look en ook wat curry gebruikt, alsook amandelschilfers toegevoegd en gebakken champignon er aan toegevoegd, thx !
Hey Els, om eerlijk te zijn: Wim heeft flink wat currypoeder op de scampis gekapt toen ze stonden te bakken, dus go for it!
Bij het lezen van dit recept had ik mijn denkbeeldige potje curry al vast. Niet dus! Ik ga het recept zo eens volgen (en zien of ik curry in de kast kan laten) 😉