Ballekes in tomatensaus (slanke versie)

Dit recept staat bij ons geregeld op het menu. Het komt uit het boek “Zalig & slank” van Stéphane Dupré.
T’is een fijnere en vooral lichtere variant van de ballekes in tomatensaus. De hier beschreven versie is veel kruidiger.
Deze magere gehaktballetjes met tijm vergen 30 min voorbereiding en 15 minuten bereiding. Voor de fanatici: ze leveren een kleine 300 kcal op en slechts 5g vet.

nodig:

500g tartaar
2 beschuiten
fijngehakte salie (1tl)
fijngehakte verse dragon (1tl)
2 eiwitten
1 el sojasaus
wat druppels tabasco
1 groot blik tomatenblokjes
1 rode ui
paprikapoeder (1tl)
wat takjes verse tijm
zout en peper

bereiding:

Meng het vlees met de kruiden in een kom. Voeg de eiwitten, de sojasaus en de tabasco toe. Verkruimel de beschuiten erboven en breng het gehakt op smaak met zout en peper. Rol er balletjes van. Fruit de uienringen in een pan. Voeg de tomatenblokjes (met het sap), 2 dl water en het paprikapoeder toe. Trek de blaadjes van de takjes tijm en strooi die in de saus (houd wat mooie takjes apart voor de garnering). Breng de saus aan de kook en laat hem daarna indikken. Bak de gehaktballetjes in een hete pan met anti-aanbaklaag. Garneer ze met de takjes tijm en serveer de saus erbij. Lekker met rijst.

Bron: zalig & slank, Stéphane Dupré; vormgeving en foto's: Amélie Vuillon,
uitg. Terra, ISBN 978-90-5897-766-3
Print Friendly, PDF & Email

2 reacties op “Ballekes in tomatensaus (slanke versie)”


  1. 1 lekkerbekje 15 oktober 2008 at 18:24

    Ik ga het zeker eens uitproberen! Zelf gebruik ik de laatste tijd vaak kippengehakt, da’s ook slank en echt lekker.

  2. 2 suitsyou 15 oktober 2008 at 12:14

    hmmmm, ziet er overheerlijk uit.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking