Door de pompoen in zijn geheel in de oven te roosteren, heeft hij een vollere smaak en heb je minder hak- en snijwerk. Als je deze soep de avond van tevoren maakt (of tot drie dagen eerder), doe dan de marsala er pas bij het opwarmen bij.
nodig (voor 8-10 personen):
1 ui, gepeld en grof gehakt
1 butternut of flespompoen, ongeschild, gehalveerd, van pitten ontdaan en in stukken van 2 op 3 cm gesneden
500 gr zoete aardappel, ongeschild en in schijven van 3 cm dik gesneden
olijfolie
1 theelepeltje kaneel
nootmuskaat
1,5 l groentebouillon
125 cl marsala
zout en peper
voor het serveren: 125 g verkruimelde blauwe kaas, 25 cl karnemelk
Verhit de oven op 200°C. Leg de gehakte ui en de stukken pompoen en zoete aardappel op een bakplaat. Sprenkel er wat olie over en bestrooi met de kaneel en wat nootmuskaat. Rooster ze 1u tot 1u30 in de oven.
Pureer de groenten en giet er de bouillon bij.
Doe er wanneer je de soep gaat serveren de marsala bij, als ze te dik is leng je ze wat aan met water.
Pureer de blauwe kaas en de karnemelk in een aparte kom. Sprenkel voor het serveren wat van dit mengsel in ieders bord.
Met vers brood erbij heb je hier ook herfstige lunch mee.
0 reacties op “Pompoensoep met zoete aardappelen, blauwe kaas en karnemelk”