Speculaas

speculooshartrjeAltijd al zelf willen maken, maar nooit het goede recept gehad: speculaas. De kruidenmix haalde ik bij Dille en Kamille, maar je vindt ze ook bij Aveve.
Zelf een kruidenmix maken doe je met 30 g kaneel, 10 g nootmuskaat, 10 g kruidnagelpoeder, 5 g anijszaad, 5 g korianderzaad en 5 g witte peper.
Maak het deeg minstens 24 uur op voorhand.


nodig:

500 g boter (zacht laten worden)
600 g bruine suiker
12 g speculaaskruiden
10 g zout
10 g maagzout (natriumbicarbonaat)
6 g kaneel
1 kg bloem
2 eieren

Doe de boter, suiker en kruiden in de mengkom.
Meng ze goed tot er een witte massa ontstaat.
Doe er dan de bloem bij. Meng opnieuw.
Doe er dan één voor één de twee eitjes bij en meng opnieuw tot het een vast deeg wordt.
Doe het deeg in een afgesloten doos en laat voor minstens 24 uur rusten in de frigo.

Verwarm de oven voor op 175°C.
Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit.
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier.

Doe de koekjes in de oven gedurende 15 minuten. Leg ze meteen als ze uit de oven komen op een rooster.

 

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Speculaas”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking