Pot-au-feu met quinoa

potaufeuGegeten als lunch bij Le Pain Quotidien en meteen nagemaakt. Dit is het betere comfort food, zeker als het buiten guur weer is. Je kan het soepvlees makkelijk weglaten en dan heb je een vegetarische pot-au-feu. Ook de quinoa kan je vervangen door aardappelen, dan krijg je een klassiekere pot-au-feu.

nodig: bouquet garni: 4 stengels van peterselie, 2 takjes tijm, een blad laurier 350 gr soepvlees (met been) 4 wortelen 4 raapjes 1 rode paprika 8 spruiten 200 gr quinoa peper en zout Braad het soepvlees rondom aan tot het een mooie bruine kleur heeft. Zet het dan onder in 2l water en breng aan de kook gedurende 1 uur en half samen met het bouquet garni. Schil en snijd de wortelen in stukken van 2cm , de raapjes schillen en in dikke dobbelstenen snijden. De spruiten kuisen, de paprika in blokjes snijden. Doe na anderhalf uur de groenten bij het soepvlees, kruid en proef. Laat alles nog een 20-tal minuten stoven. Haal het soepvlees uit de stoofpot en doe er de quinoa bij. Kook nog verder volgens de kooktijd van de quinoa. Snijd het vlees van het soepvlees in stukjes. Doe deze op het einde bij de pot-au-feu. Wil je een maaltijdsoep, gebruik dan minder quinoa.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Pot-au-feu met quinoa”



  1. smaakt naar meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking