Eenvoudig en feestelijk zijn ze, deze hartige taartjes. Ik maak ze met Stilton, maar elke andere blauwe schimmelkaas kan ook. Gebruik best van die zacht rubberen diepe bakvormpjes. Met klassieke metalen cupcakevormpjes gaat het ook, ze geven een rustieker effect (zie foto).
nodig voor +/- 12 taartjes
1 stronkje witloof, fijn gesneden
een halve peer, in kleine blokjes
75 g Stilton
2 dl room
1 ei
peper en zout
maanzaad
12 repen filodeeg (als je de diepvriesversie koopt: tijdig laten ontdooien)
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stoof het witloof in olijfolie beetgaar en kruid met peper en zout. Laat uitlekken en dep af zodat je een zo droog mogelijk mengsel krijgt.
Meng het ei met de room en de kaas. Kruiden met zout en peper.
Plooi een reep filodeeg dubbel en duw ze in de vormpjes, kreuken mag! Zorg er wel voor dat de onderlaag 3 laagjes deeg heeft.
Meng de peer met het witloof en verdeel dit over de taartjes.
Schenk er het roommengsel over en bestrooi met maanzaad.
Bak de taartjes tot de vulling stevig is en de deegranden krokant: een twintigtal minuten.
Alle eer aan Annick Gernaey die ons tijdens de kookworkshop “Amuses” deze en nog vele andere overheerlijke hapjes leerde maken.
0 reacties op “Taartjes met witloof, peer en Stilton”