Bessen hebben toch echt iets decadent en chique, ook al zijn het zo’n gewone kleine dingetjes die zomaar in’t bos of tegen een muur in de tuin groeien. Zalige fruitjes, ik betaal er in de winter met plezier wat meer voor. Ze zitten vol antioxidanten en vitamine c. Voor de versie op de foto gebruikte ik overigens gedroogde cranberries, ook een optie.
nodig: voor 12 kleine of 6 grote (foto)
200 g bloem
150 g suiker
2 tl bakpoeder
halve tl zout
300 g volle Griekse yoghurt
50 ml melk
50 ml zonnebloemolie
1 ei
1 tl vanille extract
200 g blauwe bessen (of andere)
Oven voorverwarmen op 200°C.
Muffin cups of ovenvormpjes invetten en bestuiven met bloem (of bakpapiertjes).
Doe bloem, suiker, bakpoeder en zout in een mengkom. Doe in een andere kom de yoghurt, melk, olie, het ei en de vanille en mix voorzichtig. Ik laat de olie er steeds als laatste ingrediënt in een dun straaltje inlopen terwijl ik met een houten lepel roer. Meng het yoghurtmengsel met het bloemmengsel. Spatel er voorzichtig de bessen doorheen.
Vul je muffin vormpjes goed tot de rand: half of zo maar net tot de rand gebakken muffins zijn niet sexy! Deze zijn met yoghurt dus echt overdreven hard gaan ze ook niet rijzen.
Bak 20 à 25 minuten.
0 reacties op “Muffins met blauwe bessen”