Worteltjes met honing en tahin-yoghurtsaus

worteltjeshoningEen geslaagde combinatie van kruidige, gekarameliseerde worteltjes uit de oven met een pittig yoghurtsausje erbij. Gebruik wortelen en pastinaken in alle mogelijke kleuren voor een glamoureus effect. Met dank aan Yotam Ottolenghi, die elke groenteschotel tot een hemels gerecht omtovert!

nodig:

60 g heldere honing
2 el olijfolie
1 el korianderzaad, geroosterd en licht gekneusd
halve tl komijnzaad, idem
3 takjes tijm
anderhalve kilo wortelen, geschild en in repen gesneden van 2×3 cm
anderhalve el korianderblad, grof gesneden
zout en zwarte peper

tahin-yoghurtsaus:
40 g tahin
130 ml Griekse yoghurt
2 el citroensap
1 lookteentje, geperst

 

Verhit de oven voor op 220°C.
Doe alles voor de yoghurtsaus in een middelgrote kom met een snuf zout. Roer door elkaar en zet opzij in de frigo.
Doe de honing met de olie, koriander- en komijnzaad en tijm in een grote mengkom met 1 tl zout en royaal versgemalen zwarte peper.
Meng de wortelen erdoor tot ze met een honinglaagje zijn bedekt. Spreid ze uit op een grote bakplaat en rooster ze 40 minuten in de oven. Schep ze een of twee keer om tot ze gaar zijn en glanzen.
Schik de wortelen op een grote schaal of op de borden. Serveer ze warm of op kamertemperatuur, met een schep saus erover en bestrooid met de koriander.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Worteltjes met honing en tahin-yoghurtsaus”



  1. smaakt naar meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking