Taart met spek, ui en aardappel en een appel- walnootslaatje

spektaartPuur comfortfood! Je kan het deeg van deze taart zelf maken of een voorgemaakte versie kopen.
Het recept voor het deeg vind je hier.
Het slaatje past er helemaal bij, maar is niet verplicht. Mijn kinderen lusten deze taart erg graag.

recept voor 4 personen

de spektaart

nodig:
korstdeeg
250 g gerookte spekblokjes
10 Charlotte aardappelen
2 uien
3 dl room
2 el fijngesneden bladpeterselie
100 g geraspte gruyère
zout en peper

Verwarm de oven voor op 180°c.
Bekleed een vorm van 28 cm doorsnee met het uitgerolde deeg. Zet hem in de koelkast.
Schil de aardappelen, spoel ze, dep ze droog en snijd in hele dunne schijfjes. Een mandoline komt hier van pas.
Pel de uien en snijd ze fijn.
Vermeng aardappelen, spekblokjes en uien in een kom. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Verdeel alles over de taartboden.
Klop de room en de peterselie in een kom door elkaar. Giet dit mengsel over de taartvulling en bestrooi het geheel met de gruyère.
Bak de taart 40 minuten in de oven.

 

Salade met appel en walnoten

nodig:
1 krop batavia of andere knapperige sla (romeinse vb)
2 friszure appels
15 halve walnoten
1 el room
sap van 1 citroen
1 tl scherpe mosterd
zout en peper

Pluk de sla, was hem en slinger hem droog.
Doe de sla in een kom.
Schil de appelen en snijd ze in blokjes.
Doe ze met de walnoten bij de sla.
Klop room, citroensap, mosterd, zout en peper in een kom door elkaar.
Giet deze saus over de salade en meng alles luchtig door elkaar.

Bron: De taarten en salades van Sophie – Sophie Dudemaine.

Print Friendly, PDF & Email

1 reactie op “Taart met spek, ui en aardappel en een appel- walnootslaatje”


  1. 1 agnes.lefevre 9 november 2016 at 19:32

    dit is een lekker gerecht voor de winter


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking