Roerbakschotel met tijgergarnalen

foto (40)Een simpele, kleurrijke maaltijd die ook nog eens snel klaar is. Een praktisch doordeweeks receptje uit het kookboek van Tania Ramsey.
nodig voor 4 personen:

250 g eiermie
4 el zonnebloemolie
2 teentjes look, gepeld en in dunne plakjes
1 rood pepertje, zaden verwijderd en in dunne reepjes
2 wortelen, geschild en in fijne reepjes
250 gr broccoli
6-tal lente-uitjes,  bijgesneden en in repen
2 rode paprika’s, zaden verwijderd en in dunne repen
350 g rauwe tijgergarnalen (ik gebruik diepgevroren gepelde scampistaarten die ik eerst ontdooi in de microwave)
2 el sesamolie
4 el zoute sojasaus
4 el rijstazijn
2 handen vol verse koriander, fijngehakt en nog wat extra voor bij het opdienen
8 el ongezouten cashewnoten

 

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

Laat de zonnebloemolie in de wok heet worden en bak de knoflook en de pepertjes circa 1 minuut. Doe er de wortels, broccoli, lente-ui en rode paprika’s bij en laat onder voortdurend roeren 3 à 4 minuten bakken. Voeg de garnalen toe en laat ze meebakken tot ze roze worden.
Voeg de sesamolie, sojasaus en rijstazijn toe en strooi er drie vierde van de koriander over.
Doe nu de mie in de wok, samen met de cashewnoten. Laat alles goed warm worden.
Voeg desgewenst nog wat sojasaus toe en zorg dat de garnalen en groenten gelijkmatig over de mie verdeeld zijn.
Dien direct op met over elke portie nog wat koriander.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Roerbakschotel met tijgergarnalen”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking