Op aanraden van Odette probeerde ik dit receptje van onze Yotam uit. Ik zag wat op tegen het vele voorbereidende werk dat zijn recepten altijd met zich meebrengen, maar los van het openpeuteren van de ongepelde (dom!) pistachenoten, viel het goed mee. Koop ze dus gepeld als je kan. Wij aten deze schotel met scampi’s en extra kritaraki. Met kip, vis of lam gaat hij ook mooi samen. Je kan hem ook gewoon verrijken met blokjes feta of gegrilde halloumi.
nodig:
150 g couscous
1,6 dl kokend water
1 kleine ui, in dunne ringen
1 el olijfolie
1/4 de tl zout
1/4 de tl gemalen komijnzaad
50 g gepelde ongezouten pistachenoten, geroosterd en gehakt
3 lente-uitjes, in dunne ringen
1 verse groene chilipeper, in dunne ringetjes
30 g rucola, fijngehakt
Kruidenpasta:
20 g peterselie
20 g koriander
2 el gehakte dragon
2 el gehakte dille
2 el gesnipperde munt
1 dl olijfolie
Doe de couscous in een grote schaal en overgiet hem met het kokend water. Laat de couscous afgedekt met plasticfolie 10 minuten staan.
Bak intussen de ui in een pan in de olie op halfhoog vuur. Meng het zout en de komijn erdoor. Laat het iets afkoelen.
Doe alle ingrediënten voor de kruidenpasta in een blender en pureer ze glad. Giet deze pasta bij de couscous en meng met een vork om de korrels luchtiger te maken. Voeg nu de gebakken ui, pistachenoten, bosui, groene chilipeper en rucola toe en meng de salade luchtig door elkaar.
Serveer hem op kamertemperatuur.
0 reacties op “Groene couscous”