Gevulde courgettes in tomatenpaprikasaus

Een verre afgeleide van wat ik leerde bij Daphne. Met wat verbeelding is dit een modern Marokkaans gerecht. Ik serveer het met ellenboogpasta en bestrooi het met wat geraspte kaas.
nodig:
200 gr kalfsgehakt            2 groene paprika’s
een half kookbuiltje rijst    2 uien
2 el pijnpoompitten           3 teentjes look
12 groene olijven              6 tomaten
platte peterselie                peper
2 grote courgettes             zout
bereiding:

kook de rijst
verwarm de oven intussen voor op 200°C
meng de geroosterde pijnboompitten en de in stukjes gesneden olijven door het gehakt, doe er de rijst bij (half zakje), de gesneden peterselie en kruid af met zout en peper
snijd de courgettes in 3 cm dikke blokjes, hol ze uit (met behoud van de bodem, een meloenlepel is hierbij erg handig) en laat ze een kwartier gaar stoven in de oven

pel intussen de tomaten en snij ze in blokjes
snijd de paprika’s, de uien en de look ook fijn
braad de uien glazig in wat olijfolie
doe er de paprika’s bij en de look
laat alles gaar stoven en doe er dan de tomatenblokjes bij
kruiden met peper en zout

vul de courgettes met het bereide gehakt
giet de groentensaus in een grote ovenschotel en zet er de gevulde courgettes in
laat alles een 20-tal minuten braden
Klaar!

foto: Dolma by intasko

 

nodig

Print Friendly, PDF & Email

3 reacties op “Gevulde courgettes in tomatenpaprikasaus”


  1. 1 Kathleen 2 oktober 2009 at 13:47

    We kennen je van de food for foodies workshops. Ik zet je bij de links!

    Groetjes,

    Kathleen

  2. 2 Daphne Aalders 2 oktober 2009 at 13:44

    Hai

    Ik weet niet (meer) wie je bent maar vond mijn naam terug op je blog (leuk) dus kennen wij elkaar!

    Ik zou het leuk vinden als je een link naar mijn website toevoegt aan je blog, ik zal hetzelfde doen met je blog!

    Laat je me iets weten?

    Groetjes

    Daphne

  3. 3 suitsyou 19 oktober 2008 at 17:24

    Dat ziet er ook echt overheerlijk uit, ook de foto.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking