Je kan ook gewone witte gebruiken of zwarte, maar ik vind de rode quinoa het knapperigst. De geroosterde zaden en noten maken het extra crunchy. Je kan er nog wat rucola overstrooien. Deze salade is op zich een leuk lunchgerecht, maar je kan hem ook als bijgerecht serveren.
nodig:
2 rode paprika’s
250 g rode quinoa
1 rode peper
boter
2 el walnoten, gebroken
2 el hazelnoten, gebroken
2 el zonnebloempitten
2 el pompoenpitten
1 el pijnboompitten
1/2 bosje koriander, grof gehakt
1 citroen
100 ml olijfolie
Zet je oven op grillstand. Leg de paprika’s in hun geheel op aluminiumfolie en laat ze zwart blakeren. Haal uit de oven en doe ze in een vershoudzakje. Laat afkoelen tot je ze makkelijk kan pellen. Kook intussen de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Snijd de paprika’s in kleine reepjes.
Doe de boter in een koekenpannetje op laag vuur. Bak de noten en zaden al roerend 2 minuten.
Doe de quinoa met de paprika, rode peper, koriander, noten en zaden in een kom.
Pers de citroen erover en giet de olijfolie erbij. Kruiden met peper en zout. Goed door elkaar mengen en koud serveren.
0 reacties op “Rode quinoasalade”