Noedelsalade met limoen, kardemom en avocado

Gebruik volkoren noedels, groene thee-, boekweit- of sobanoedels voor dit gerecht. Van die 3 laatste hoorde ik nooit eerder en ik heb ze ook nog nergens in een winkel gevonden (tips zijn welkom!). Vergezel de salade van een gebraden zalmfilet of gebakken tofu als je echt vegan wil gaan. Ideaal als snelle lunch of licht avondmaal. (uit: Simpel van Yotam Ottolenghi)

nodig:
200 g noedels
12 groene kardemompeulen
30 g basilicumblad, grof gesneden
30 g korianderblad, idem
70 g gepelde pistachenoten, grof gehakt
3 limoenen: rasp van 2 limoenen 1 tl zeste af en pers en 3 el sap uit; snijd de derde limoen in partjes als garnering
3 el arachideolie
1 groene chilipeper, zaadjes eruit en in dunne ringetjes snijden
2 rijpe avocado’s in plakjes van een halve cm
1/4 tl nigellazaad als garnering (naar keuze)
zout

Kook de noedels volgens de verpakking, spoel de gare noedels af onder koud water en laat goed uitlekken.

Kneus de kardemompeulen met de platte kant van je mes en open ze. Schraap de donkere zaadjes eruit en doe die in een vijzel. Kneus de zaadjes en doe ze met de noedels in een grote kom.
Voeg basilicum en koriander toe, de pistachenoten, limoenrasp, limoensap, arachideolie, chilipeper, avocado en 1/2 tl zout.
Meng alles losjes door elkaar en verdeel de noedels over 4 kommen of borden. Bestrooi naar smaak met nigellazaad of chilivlokken en serveer met een partje limoen bij.
Leg de gegrilde zalm (als je die erbij serveert) er bovenop.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Noedelsalade met limoen, kardemom en avocado”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking