Chocoladetaart met peer en noten

Dat hij glutenvrij is, is eerder een meegenomen toevalligheid. Deze taart zit echt boordevol chocolade. Als noten gebruikte ik een mengeling van noten die hier nog rondslingerden, maar met 100% hazelnoten is hij het lekkerst.

nodig:
150 g boter
200 g pure chocolade, in stukjes
300 g kristalsuiker
5 eieren
200 g noten, fijngemalen
1 rijpe peer, geschild en in kleine stukjes
35 g cacaopoeder en extra voor de afwerking

Bekleed een bakvorm van 20×30 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.

Verwarm de boter met de chocolade au bain Marie, roer glad en laat ietsje afkoelen.

Doe de suiker en de eieren in een kom en klop ze gedurende 5 minuten (jaja zo lang) met een mixer op hoge snelheid. Je krijgt een dik luchtig mengsel.
Spatel er de gemalen noten, peer, cacao, het gesmolten chocolademengsel en een snuifje zout door.

Giet dit beslag in je bakvorm en bak 45 minuten tot het oppervlakkig knapperige barsten heeft, terwijl de taart vanbinnen nog smeuïg is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bestuif met cacaopoeder.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Chocoladetaart met peer en noten”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking