Tomaten-paprikasoep

Een favoriet hier in huis in het tomatenseizoen en lang erna. Een voluptueuze soep waarvoor je wel even de ingrediënten lang in de oven moet roosteren om een echt volle smaak te krijgen. Ik maak deze soep als we veel verse tomaten hebben in een dubbele hoeveelheid en vries ze in als porties voor saus. Echt dé lekkerste passata, maar dan met paprika erbij.

nodig:
2 rode paprika’s
500 g tomaten
1/2 bol knoflook
2 uien in stukjes
olijfolie (zo ongeveer 4 el)
2 blokjes groentebouillon

Verwarm de oven voor op 160°C.
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Snijd de tomaten in kwarten. Doe de paprika’s en tomaten bij elkaar in een grote ovenschaal. Pel en plet de knoflooktenen en doe ze bij de groenten. Strooi er wat zout overheen en een paar eetlepels olijfolie. Rooster 45-60 minuten in de oven.

Doe een eetlepel olijfolie in een grote pan op laag vuur en voeg de ui toe.
Laat even bakken totdat de ui glazig is. Voeg de geroosterde groenten toe. Voeg ook de look toe en roer goed door. Voeg 500 ml water toe en de bouillonblokjes. Laat op een laag vuurtje nog een kwartier koken.
Pureer de soep met een staafmixer en kruid met peper en zout.







Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Tomaten-paprikasoep”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking