Courgettelasagne

Zo lekker en pittig is deze lasagne dat je vergeet dat er alleen groenten in zitten. Of schrijf ik nu iets raar… Soit, je weet wat ik bedoel. Voor de tomatenlaag gebruik ik de passata uit het tomaten-paprikasoep recept. Je kan om het even welke tomatensaus gebruiken of een bokaal passata (500 ml) die je met ui en look verrijkt. De mozzarella on top is optioneel maar wel aanbevolen. Merci collega Els voor dit heerlijke recept!

nodig:
3 courgettes (normaal formaat!!!) grof geraspt
2 teentjes knoflook geperst
1/2 kl chilivlokken of half rood pepertje fijngehakt
250 g ricotta
50 g parmezaan (geraspt)
1/2 l tomaten pastasaus (gekocht of volgens recept hierboven vernoemd)
12 verse lasagnevellen
50 g geraspte mozarella (optioneel)
peper, zout, muskaatnoot
olijfolie

Doe wat olijfolie in een anti-kleefpan en bak er de courgette, look, chili in. Laat 5 minuutjes zachtjes bakken en roer er de ricotta en 2/3 van de parmezaan onder. Kruid met peper, muskaatnoot en zout. Hou warm.

Maak de rode saus.

Neem een vuurvaste schotel. Lepel er wat courgette in, leg er een aantal lasagnevellen op, lepel er wat rode saus over, opnieuw lasagnevellen en ga zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Bestrooi met de rest van de kaas en/of de mozzarella. 

Zet 20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180°. 

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Courgettelasagne”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking