Wok van bij ons met kip

Om het trendier te laten klinken zou ik dit “gerechje” ‘fusion’ kunnen noemen, ook al is die term so nineties. Wok met boontjes, paprika en kip omschrijft het prima. Verrassend is dit snelle schoteltje wel, zo met gewokte komkommer erbij en in mosterd en honing gemarineerde kip. De pinda’s op het einde zorgen voor een crunchy toets.

nodig voor 4:
2 el milde grove mosterd
3 el vloeibare honing
sap van ½ citroen
400 g kipfilet in reepjes
300 g witte rijst
350 g prinsessenboontjes
1 komkommer
2 el olie
1 rode paprika in reepjes
50 g pinda’s gezouten, grof gehakt
2 el peterselie grof gesneden
long grain rijst (met twee tieners in huis: drie zakjes, anders 2)

Meng voor de marinade de mosterd met de gembersiroop en het citroensap. Schep de kipreepjes erdoor en zet apart.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in water met zout 5 min. Halveer intussen de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in halve plakjes van ½ cm.
Neem de kipreepjes uit de marinade en laat goed uitlekken. Bewaar de marinade.
Verhit een wok. Voeg de olie toe en bak de kipfilet in 5 min. bruin. Voeg de paprika toe en bak al omscheppend 4 min. Schep de prinsessenbonen en de komkommer met de marinade door de roerbak en bak nog 1-2 min. op hoog vuur. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de groentewok erover. Bestrooi met de pinda’s en peterselie.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Wok van bij ons met kip”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking