Wortelcake van Isabelle


Echt zalig deze wortelcake met gember, walnoten en rozijnen. De roomkaastopping maakt hem helemaal hemels. Isabelle bakte hem voor de collega’s en ik deel graag haar recept. Yes dear, carrot cake made in heaven!

Nodig
bakvorm of springvorm van 20×20 (groter dan de doorsnee cakevorm)
275 g bloem
1 tl zout
3 tl kaneel
1 el geraspte gember
1/2 tl nootmuskaat
1 tl bakpoeder
2 tl baksoda
4 eieren
400 g suiker
350 ml zonnebloemolie
375 g geraspte wortel
125 g gehakte walnoten
150 g rozijnen

topping: 200 g verse kaas, 200 g bloemsuiker, 1 el citroensap, 2 el boter

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Vet je cakevorm in met boter en bestuif met bloem (ik gebruik bakpapier).
Meng bloem, zout, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder en baksoda.
Mix de eieren met de suiker en voeg de olie toe. Doe geleidelijk aan de droge ingrediënten bij dit eimengsel en mix goed door.
Voeg nu de wortel, gember, walnoot en rozijnen toe.

Zet 45 minuten in de oven tot een piek er droog uit komt.

Laat afkoelen en maak je topping door de ingrediënten door elkaar te kloppen. Smeer je topping over de cake en klaar!




Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Wortelcake van Isabelle”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking