Pasta met broccoli-tomatenroomsaus en merguez

In een halfuurtje staat deze heerlijke pastaschotel op tafel! De Nederlandse recepten spreken van saucijzen, maar na enkele experimenten is deze pasta het lekkerst met stukjes merguezworst. Varieer naar believen met de pasta, ik koos voor farfalle.

nodig:
3 el olijfolie
300-400 g merguezworst, in stukken van 2 cm
3 tenen knoflook fijngesneden
5 ansjovisfilets in olie, fijngesneden
2 blikken tomaten gepeld
2 takjes rozemarijn
400 g farfalle of andere pasta
500 g broccoli in kleine roosjes
200 ml room
voor erbij: pangrattato of pecorino

Verhit in een koekenpan de olie. Bak de stukjes worst rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
Fruit in het bakvet de knoflook en ansjovisfilet 1 min. zachtjes zonder te kleuren. Voeg de tomaten toe en druk ze met een spatel klein. Voeg de worst en het takje rozemarijn toe en kook nog zachtjes in 15 min. tot een dikke tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.
Kook intussen de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Kook de broccoliroosjes de laatste 5 min. mee met de pasta.
Giet de pasta en broccoli af en meng met de tomaten-merguezsaus. Roer de room erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de farfalle met pangrattato of een stuk pecorino om te raspen.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Pasta met broccoli-tomatenroomsaus en merguez”



  1. smaakt naar meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking