Straight from Palermo (2)

Een geweldig slaatje op basis van artisjokken

nodig:
Een groot blik artisjokken (uit de Makro)
Look
½ glas rode wijnazijn

Voor het paneermeel:
Broodkruim (dit maak je snel door enkele toasts in de blender te draaien)
Parmezaan (geraspt)
Munt
Peper
Zout

Aan de slag!
–    Was de artisjokken en knijp ze voorzichtig uit, om de bewaarmiddelen weg te spoelen
–    Snij in vier partjes
–    Bakken in olijfolie met drietal teentjes geperste look
–    Voeg het azijn toe en laat verder bakken
–    Maak het paneermeel en voeg toe aan het geheel (het paneermeel dient om de olie op te slorpen)

Dit mengsel is lekker zo, maar is ook erg lekker in een groene salade met wat rucola, of in een pastasalade of tomatensalade. Eindeloze variaties mogelijk.

foto: artisjok 01 by kristel dom
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Straight from Palermo (2)”



  1. smaakt naar meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking