Torta al Cioccolato

Deze Florentijnse chocoladetaart wordt vaak als alternatief voor panna cotta in trattoria’s geserveerd. Het gebruik van Engelse digestives – lichtzoete volkoren koekjes – geeft de korst een aantrekkelijke kruimelige textuur.

Nodig:
Voor de korst
250 g fijngestampte digestive cookies (=1 pakje in de Delhaize)
1 eetl. suiker
75 g ongezouten boter, gesmolten
Voor de vulling
450 g pure chocolade
475 ml slagroom
3 eierdooiers

Voor de korst:
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de gemalen koekjes en de suiker in een middelgrote kom. Voeg de gesmolten boter toe en roer tot alles goed gemengd is. Doe dit kruimelmengsel in een springvorm van 20 cm. Verspreid met je handen het mengsel in een gelijkmatige laag en gebruik vervolgens je vingertoppen om het goed in de bodem en de zijkant van de vorm te drukken zodat je een boordje krijgt van ongeveer 2 cm hoog. Zet dit 15 minuten in de oven. Zet opzij tot de korst volledig is afgekoeld.

Voor de vulling:
Smelt de chocolade au bain Marie. Haal van het vuur en zet opzij. Verwarm de room in een middelgrote pan op middelhoog vuur tot er luchtbellen verschijnen en de room op het punt staat te koken en haal dan de pan van het vuur.
Doe intussen de eierdooiers in een middelgrote mengkom en klop tot een gladde massa. Klop geutje bij geutje een derde van de hete room bij de dooiers.
Giet dan dit eierroom-mengsel terug in de pot met de rest van de hete room. Voeg geleidelijk het mengsel van ei en room toe aan de kom gesmolten chocolade, roer tot alles glad is.
Giet de vulling in de vorm met de korst en zet opzij om af te koelen, ongeveer 30 minuten, en koel dan tot de chocolade volledig is uitgehard, ongeveer 3 uur in de ijskast. Verwijder de buitenste ring van de taartvorm. Serveer eventueel met gesneden aardbeien.



Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Torta al Cioccolato”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking