Citroen-blauwe bessen cake

Voor een triple citrus boost bij je ontbijt: een cake met zeste in het beslag, citroensiroop erin gewreven en besprenkeld met citroenglazuur. Ook gewoon lekker met een kopje thee of een jat kaffe natuurlijk, op elk moment van de dag!

nodig:
235 g bloem
1 tl bakpoeder
snuifje zout
125 g boter op kamertemperatuur
185 g suiker
1 el citroenzeste
3 eieren
125 ml volle melk
1 tl vanille extract
125 g blauwe bessen
voor de siroop: 3 el citroensap, 3 el suiker
voor het glazuur: 60 g bloemsuiker, 3 tl citroensap

Verwarm de oven voor op 180°C.
Smeer een cakevorm in met boter en bestuif dan met bloem.

Mix in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout.
Meng met een mixer in een andere kom de boter, de suiker en citroenzeste tot een lichte massa.
Doe hier een voor een de eieren bij. Doe de melk en het vanille extract erbij en mix tot een homogene massa.
Doe de droge ingrediënten erbij en meng goed.
Doe de bessen in kleine kom en bestuif ze met wat bloem en meng ze dan voorzichtig door je beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en laat ongeveer 50 minuten bakken, check of een pin er droog uitkomt, anders nog wat extra baktijd erbij doen.
Laat afkoelen en let op een rooster.

Maak terwijl je cake bakt al de siroop klaar. Verwarm hiervoor het citroensap met de suiker tot bijna kookpunt en laat zachtjesaan tot een siroop indikken, zo ongeveer 2 minuutjes. Haal van het vuur.
Steek met een houten satéstokje gaatjes in de zijkanten en de bovenkant van de cake. Borstel de siroop over heel je cake.

Maak nu je glazing. Hiervoor meng je het citroensap met de bloemsuiker.
Sprenkel dit over de cake van zodra hij volledig is afgekoeld.

Ook lekker met half framboos, half blauwe bes of met wat extra notenmix in het deeg.






Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Citroen-blauwe bessen cake”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking