Carrot cakejes met roomkaas topping

Ze zijn mooi én lekker en eigenlijk nog gezond ook. Als grote fan van carrot cake kan ik deze mini-variant warm aanbevelen na een herfstige wandeling of als zondags ontbijt. Gemberfreaks kunnen nog wat blokjes geconfijte gember bij het beslag doen.

nodig voor 12 cakejes:

2 eieren
70 g witte kristalsuiker
80 g donkerbruine basterdsuiker
1 tl vanille-aroma
120 ml zonnebloemolie
150 g wortelen, geraspt
l80 g bloem
2 tl bakpoeder
l tl kaneel
Een snuifje nootmuskaat
Een flinke snuif zout
50 g walnoten: grof hakken (+ wat extra hele overhouden om af te werken)

Voor de topping:
200 g roomkaas (type Philadelphia)
80 g zachte boter
50 g poedersuiker
Een paar druppeltjes vanille-aroma

Verwarm je oven voor op 180 °C.
Klop de eieren luchtig in de keukenmachine of met een mixer.
Voeg na een minuutje de suikers toe en meng tot een luchtige massa.
Voeg ook een paar druppels vanillearoma toe. Mix er nu de zonnebloemolie onder.
Voeg de geraspte wortelen, de bloem, het bakpoeder, de kruiden, het zout en de gehakte walnoten toe aan het mengsel. Meng tot je een mooi, lopend beslag krijgt.
Vet een bakvorm voor twaalf muffins/cupcakes in met boter en bebloem voldoende, zodat ze straks zeker niet blijven plakken in je bakvorm. Vul elk vormpje voor 3/4 met beslag. Zet je muffins zo’n twintig minuten in de oven.

Cream cheese topping:
Neem je propere mixer of keukenmachine er weer bij en klop de roomkaas samen met de zachte boter, de poedersuiker en het vanille-aroma tot een mooie frosting. Mix minstens twee minuten op hoge snelheid, want zo krijg je een luchtige topping. Doe je cream cheese topping in een spuitzak met opzetmondje en spuit een flinke toef op de afgekoelde muffins. Werk die af met een halve walnoot.



Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Carrot cakejes met roomkaas topping”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking