Jojokoekjes met frambozenvulling

Zien ze er niet sjiek uit? Je kan de smaak van de vulling aanpassen aan de vruchten van het seizoen, rabarber, framboos, abrikoos, probeer maar uit.

nodig voor 15 jojo’s:
175 g bloem en extra om te bestuiven
65 g puddingpoeder (genre Imperial)
65 g bloemsuiker
snuifje zout
170 g boter op kamertemperatuur en in blokjes
1/4 tl vanille-extract
vulling:
70 g frambozen, gepureerd
65 g boter op kamertemperatuur en in blokjes
130 g poedersuiker
1/2 tl citroensap

Verhit je oven tot 150°C, bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

Maak je vulling. Meng de gepureerde frambozen met de boter. Doe de bloemsuiker en het citroensap erbij en meng zeker nog 2 minuten. Lijkt lang, maar is nodig om het mengsel goed dik te krijgen. Schep in een kommetje en laat 2 uur stijven in de ijskast. Als het te vloeibaar is, voeg je nog wat bloemsuiker toe.

Zeef voor het deeg de bloem met het puddingpoeder, de bloemsuiker en het zout in een kom of in je standmixerkom. Klop alles door elkaar. Voeg de boter toe en mix nog wat verder op lage snelheid tot het mengsel eruitziet als broodkruim. Voeg het vanille-extract toe, schakel de mixer naar halfhoog en klop nog 30 seconden tot het een goed gemengd deeg is.
Knijp stukjes van de deegbal af en rol ze met de hand tot balletjes van 3 cm doorsnee. Het moeten 30 balletjes worden, elk van 15 g zoiets.
Leg ze op de beklede bakplaten op 4 cm van elkaar. Doop de bolle kant van een vork steeds kort in wat bloem en druk hem dan stevig op het midden van elk koekje, de balletjes worden daardoor 3,5 cm breed. Niet te hard drukken, ze moeten niet helemaal plat worden maar er moeten lijntjes in de koekjes verschijnen zonder dat ze veel breder worden.
Bak de koekjes 25 minuten in de oven. Laat ze 5 minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze op de rooster legt om helemaal koud te laten worden.

Leg om de koekjes te vullen twee koekjes op elkaar met een schepje vulling ertussen en zorg dat de gestreepte kanten aan de buitenkant zitten. Vulling mag redelijk veel zijn, 15 g, dat moet lukken.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Jojokoekjes met frambozenvulling”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking