Kippenballetjes met amandelsaus

Een gerechtje uit Syrië dat je best combineert met volle rijst, couscous of quinoa en een groene salade met een dressing van olijfolie en citroen. Je kan ook een dubbele portie maken en het serveren met de saus als dip in de vorm van een heerlijk tapas gerechtje, kan ook koud.

nodig voor 4 personen:
balletjes:
– 500 g kippengehakt
– ei, losgeklopt
– lente uitjes
– 6 eetlepels gemalen amandelen
– een bosje fijngehakte koriander, hou enkele blaadjes opzij voor de garnering
– anderhalve theelepel gemalen komijn
– een theelepel gemalen koriander
– zwarte peper
– zout
– olijfolie
saus:
– 150 ml kippenbouillon
– de zeste van 1 citroen
– 100 g boter
– zout naar smaak

Verwarm je over voor op 200°C. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en kruid goed met peper en zout. Rol er met vochtige handen eetlepelgrote balletjes van, het zouden er ongeveer 16 moeten zijn. Leg ze in een grote ovenschaal en tip ze aan met wat olijfolie. Bak ze een 20-tal minuten in de oven.

Breng voor de saus de kippenbouillon aan de kook en haal dan van het vuur. Doe de bouillon voorzichtig in kleine beetjes bij de boter en meng met een garde zodat alles goed gecombineerd raakt. Meng er dan de citroenzeste door en kruid de saus met zout.

Serveer je balletjes in een schaal en druppel er de saus over, garneer met enkele korianderblaadjes.

Genieten maar!





Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Kippenballetjes met amandelsaus”



  1. smaakt naar meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking