Gebakken rijst met pindasaus

winterwokDe grootste zorg van drukke mama’s en papa’s is hoe je je kinderen zo snel mogelijk van gezond en lekker voedsel kan voorzien. Dit is bij ons thuis altijd een succes!

Bak in de wok een fijngesneden ui glazig. Bak dan een zak soepgroenten julienne (500 gr) en een flinke hand diepvries doperwten mee, tot de groenten beetgaar zijn. Op smaak brengen met 3 à 4 eetlepels (vegetarische) oestersaus en eventueel nog wat sojasaus. Voeg dan fijngesneden blokjes gekookte hesp, kip of roze garnalen, gekookte (volle of basmati) rijst en een zakje sojascheuten toe. Op hoog vuur doorwarmen, samen met twee geklutste eitjes.

Lekker met van die droge gebakken uitjes, augurken en pindasaus (2 eetlepels pindasaus, 2 eetlepels ketjap manis, beetje sambal en 200 ml melk onder voortdurend roeren opwarmen tot de saus ‘pakt’ en indikt). 

www.culinette.nl

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties op “Gebakken rijst met pindasaus”


  1. 1 janne 4 november 2008 at 00:05

    Tipje: de rijst wordt pas echt nice & crispy als je hem op voorhand kookt, laat afkoelen en pas daarna aanbakt!

  2. 2 suitsyou 29 oktober 2008 at 18:37

    Bravo voor de dappere kok des huizes!

  3. 3 koffieleutje 29 oktober 2008 at 13:39

    Effectief, gisteren heeft mijn man dit klaargemaakt voor de kids en het was een groot succes!

  4. 4 koffieleutje 21 oktober 2008 at 07:27

    Yes! Dit ga ik zeker eens maken thuis. Bedankt voor de geweldige tip Lekkerbekje!


  1. 1 Menu van de week « ons kookblog Trackback on 20 oktober 2008 at 19:37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking