Speculoospasta van De Castro

Onlangs stopte ik nog eens bij bakker De Castro in Mortsel. Bij het afrekenen viel mijn oog op dit lekker artisanaal ogende potje ‘speculoospasta’. “Aha,” zei ik, “Een andere soort.” “Ja,” merkte de bakkersvrouw trots maar ook met een heel klein beetje chagrijn in de stem op: “En de mensen zeggen dat hij veel lekkerder is dan die van Lotus.”

Ondertussen geproefd en … niet echt goedgekeurd door ons gezin. De pasta is minder zoet dan die van Lotus, wat leuk is, maar hij heeft een beetje een muffe kruidnagelsmaak die mij iets te veel opvalt om lekker te zijn. Maar dat is maar mijn bescheiden mening.

Bakkerij De Castro, Antwerpsestraat 272, 2640 Mortsel, België
tel 03 449 94 89 fax 03 448 02 18
www.decastro.be
openingsuren:
6u30 tot 18u30, zaterdag 7u tot 18u
zondag 7u tot 15u,
maandag: sluitingsdag

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties op “Speculoospasta van De Castro”


  1. 1 eva 3 november 2008 at 12:21

    Ha, heel herkenbaar!
    Ikzelf ben ook een tijd geleden “in een gelijkaardige val getrapt”. Ook in Mortsel (wat is de bedoeling eigenlijk: eerst roepen ze zichzelf tot stad uit, nu denken ze ook nog op het gebied van speculoospasta autonoom te kunnen opereren? haha, niet dus!)

    Ik heb me (in de fijnslager weliswaar) ertoe laten verleiden een soort speculoos-pascka te kopen. “Luchtiger, smeuïger”, zo werd me beloofd. Qua luchtigheid kon het wel tellen, qua centen ook, maar ’t was oh-zo-ver-weg van de smaak die je kent en verwacht van de Lotuskoekjes. Neenee, mij gaan ze niet meer foppen. Ik koop alleen nog maar dat goedje met ’trage suikers’ of plet ze zelf wel tussen de boterham.

  2. 2 kathleen 31 oktober 2008 at 21:16

    inderdaad : de pasta is niet zo lekker !


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
soort gerecht

what’s cooking