Farida’s linzen

Een recept voor linzen van vriendin Farida. Heerlijk! Een vegetarische variant gaat zo: laat het lam eruit 🙂

  • 200 gram linzen
  • schijf lamsbout
  • grote zoete ui, in halve maantjes
  • 2 wortels, geschild en in stukjes
  • peper
  • zout
  • 2 tenen look
  • koffielepel rode ras-el-hanout
  • halve koffielepel gele ras-el-hanout
  • halve koffielepel gemalen komijn
  • bosje koriander
  • 2 grote vleestomaten, ontveld, ontpit en in stukken
  • 0,75 liter groenten- of kippenbouillon
  • 2 paprika’s, ontveld en in stukken
  • halve courgette, in stukken

Rooster de linzen in een anti-aanbakpan licht (zoals je doet met pijnboompitten). Bak het vlees aan in een beetje olijfolie in een pot met dikke bodem. Bak de ui mee tot ze slinkt. Voeg dan de wortel toe en alle kruiden en specerijen. Doe dan de tomaat mee in de pot en laat even sudderen. Voeg dan de linzen en de bouillon toe en laat een uur sudderen. Haal dan het vlees erui, snijd het in stukjes en doe het terug in de soep, samen met de paprika en courgette. Nog een half uur op een zacht pitje zetten.
Voor linzensoep, voeg een liter bouillon toe (ipv 0,75) en mix eventueel. Vegetariërs laten het vlees weg.

Foto: Lentil Soup by Spring Globe
Print Friendly, PDF & Email

2 reacties op “Farida’s linzen”


  1. 1 kathleenart 6 oktober 2008 at 07:51

    Bedankt Odette, ik zocht een recept met linzen, ik ga dit zeker uitproberen!


  1. 1 Lamsragout à la Isabelle « ons kookblog Trackback on 7 januari 2009 at 10:54

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking