Konijn à l’improviste

In de gauwte een pak konijnenschouders meegepakt van de Delhaize maar dan thuiskomen en zien dat er in de wijde omtrek van mijn keukenkasten geen bruin bierke of pruimke te bespeuren valt. Dan maar improviseren met wat er is. Dikwijls mislukt dat grandioos, maar deze keer was het echt goed gelukt. Dit is het soort recept waarvoor je gegarandeerd vanzelf alles in huis hebt, en volgens mij is het ook erg lekker met kip of lamsvlees.

Nodig

Konijnschouders

Een halve liter kippenbouillon

Scheut rode wijn

Twee uien

Twee tenen look

Een soeplepel ketchup

Een soeplepel mosterd

Bereiden:

Bak de konijnenschouders goudbruin in boter en kruid met pezo. Haal ze eventjes uit de pan. Fruit fijngesneden uien en ditto looktenen, leg het vlees er weer in en bedek met de bouillon, wijn, ketchup, mosterd en pezo. Het vlees staat half onder. Laat een uur met het deksel op de pan pruttelen tot de saus tot een stroop is geworden. Ik heb het opgediend met couscous met rozijnen en worteltjes. Tot mijn grote vreugde vonden de kinderen het heerlijk.

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties op “Konijn à l’improviste”


 1. 1 lekkerbekje 8 januari 2009 at 21:18

  Vorige week heb ik dit uitgeprobeerd als ‘springende pasta’ (deze leuke naam is gestolen van het restaurant Bon Bini op de Paardenmarkt in Antwerpen): pasta met konijn. Ik heb een heel konijn genomen en klaargemaakt volgens het recept. Na het uur sudderen heb ik het konijn uit de pan genomen en alle beentjes verwijderd en het vlees in stukjes ‘gevorkt’. Ondertussen liet ik de saus inkoken, samen met drie wortels, in kleine stukjes gesneden. Daarna het vlees weer bij de saus met de wortelen, en het geheel gepresenteerd met verse tagliatelle. Smullen!

 2. 2 suitsyou 17 november 2008 at 11:29

  mijn zin hierboven klopt niet, ik wil alleen maar zeggen dat een filetstuk wellicht ook erg lekker is.

 3. 3 suitsyou 16 november 2008 at 22:35

  Kleine kanttekening: die konijnenschouders zijn wel lekker, maar ook veel ‘been’, maar bon, af en toe eens een gezellig potje kluiven, daar is niets mis mee, dus misschien is het wel lekkerder met een filetstukje. Nog een tweede kleine kanttekening is dat ik mijn hele leven geen konijn heb gegeten, omdat ik dat zo triestig vind, maar ondertussen laat ik de ecologie primeren. Volgens mij is konijn eten qua ecologische voetafdruk minder erg dan rundsvlees.

 4. 4 lekkerbekje 16 november 2008 at 20:37

  Konijn is iets dat ik niet zo maar meegraai in de winkel, laat staan konijnenschouders! Maar dit klinkt zo lekker en eenvoudig en inderdaad, dit heb je altijd wel in huis, dus… ik zal het zeker eens maken.

 5. 5 mo 16 november 2008 at 13:19

  Klint heerlijk. Maak ik zeker binnenkort.
  Heb wel opgezocht wat PEZO is. Voor de niet kenners, zoals ik, peso= samentrekking van peper en zout.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
soort gerecht

what’s cooking