Tagliatelli met spinazie

tagspinUitgetest en goedgekeurd door Els (aka choco) en haar bengels. Verkocht als “groene monster pasta” en ideaal met toevoeging van spekjes of reepjes zalm.
nodig:
450 gram tagliatelle
olijfolie
2 theelepels boter
2 tenen knoflook  (persen of fijnhakken)
nootmuskaat
400 gram spinazie
zout
peper
1,2 dl slagroom
150 gram mascarpone
2 handen parmezaanse kaas

Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet ondertussen een koekepan of wok op het vuur en doe daar een scheutje olijfolie, een klontje boter, de knoflook en de nootmuskaat in. Doe er, wanneer de boter gesmolten is, de spinazie bij. Na vijf minuten is die geslonken en mooi donker van kleur. Een groot deel van het kookvocht is dan al verdampt en wat rest is een heerlijke, intens smakende spinazie. Breng de groente op smaak met zout en peper en de de room en mascarpone plus een paar lepels kookvocht van de pasta bij. Breng de saus tegen de kook aan en proef nog eens of er nog zout of peper bij moet.

foto: Tagliatelle with spinach and marscapone by rhiashele
Print Friendly, PDF & Email

2 reacties op “Tagliatelli met spinazie”


  1. 1 Artie_fart 24 december 2008 at 10:44

    Diepvriesspinazie valt wel mee, maar dit recept is toch vele lekkerder met verse bladspinazie, die megahard krimpt, dus 650gr kan zeker ook. Ik deed er gerookte spekreepjes bij en dat was echt heel geslaagd. Ook de kinderen hebben er flink van gegeten.

  2. 2 koffieleutje 3 december 2008 at 12:17

    Ik heb dit gisteren in mekaar geflanst met diepvries bladspinazie en zalmreepjes. ’t Was heel lekker, erg makkelijk en rap klaar. Wel eerst de diepvriesspinazie ontdooien in de microgolf.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking